Restaurang Il Faita och härliga gäster!

Både vecka sju, åtta och nio passerade snabbare än vad vi guider trodde, och det är faktiskt med en tår i ögat vi tänker tillbaka på några härliga veckor med underbara gäster och nya vänner – men det gör oss inte mindre klara för att ta emot vecka 10 och de resterande gästerna på säsongen.

Passo Tonale

Denna vecka välkomnar vi Stockholm till Passo Tonale, och har idag haft pistvisning i Tonale-området – uppskattat från både gäster och guider. Vi åt som vanligt på, kanske, Italiens bästa lunchrestaurang Il Faita. Luka, ägaren och servitrisen, jobbade, som han brukar, nästan ihjäl sig för att våra gäster skulle tycka att hans restaurang är den bästa. Ni förstår, det finns ett otroligt sök efter uppskattning och stolthet i Italien, och inte minst i Passo Tonale – byn som fortfarande kulturellt ligger i gränslandet mellan att vara tyrolskt och italienskt, och kanske är Luka en utav de personerna i byn som mest vill visa vad detta betyder. Efter ett ”buona giornata” till Luka följer nämligen alltid ett: ”Everything is good with the food and the guests, Anton?”.

Efter att ha studerat nederbördprognosen i tre veckor kan vi äntligen se att det ska komma lite snö i veckan, och hoppas att Passo Tonale återigen bäddas in i ett vitt täcke!

Tack för denna gången, och vi hörs snart igen!