Och så kom snön!

Snön har äntligen kommit till Passo Tonale och nu är byn i sin klassiska vintriga form med snart en meter snö på vissa ställen. Detta betyder till exempel att vi äntligen kan åka lite skidor utanför pisten, och redan imorgon ska vi ut på vår första offpisttur med vår proffsiga bergsguide.

Annars har vi idag, så som varje måndag, haft pistvisning i Ponte Di Legno, vilket som vanligt betyder en mysig dag spenderad med härliga gäster i grannbyns skogar. Skogarna i Ponte Di Legno är efter veckans snöväder också vackert täckta i den där underbart kalla och vita nederbörden vi så länge har väntat på.

Snö Passo Tonale

En annan lite mer annorlunda nyhet är att Passo Tonales kvällsåkning har dragit igång. Detta är så som det låter ett tillfälle då några liftar närmast byns kärna är öppna på kvällen för de som inte kan få nog av skidåkning, men också för de som mig själv gillar mystiken som kryper fram i både sinnet och byn efter att solen gått ner över bergen.

Vi ser mycket fram emot att välkomna våra gäster nästa vecka, och hoppas ni är redo för en riktigt härlig vecka i det underbara just nu snötäckta OCH soldränkta Passo Tonale (finns det en bättre kombination?).

Tack för denna gången från oss guider, och ses vi inte i Passo Tonale i år så hörs vi i nästa blogginlägg!